Nuchtere Fries is zo gek nog niet

LEEUWARDEN – De Nuchtere Fries gaat haar boodschap 'Alcohol onder de 16, geen denken aan!' nu ook uitdragen via radio, tv en internet. Omrop Fryslân Radio en TV zendt vanaf deze week een spot uit waarin met name de ouders van jongeren worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid. In deze feestmaand komen namelijk veel kinderen in de leeftijd van 11 tot 16 jaar in aanraking met alcohol. En dat is veel te vroeg. ‘Ach, één glaasje champagne of wijn. Dat moet toch kunnen?' De medische wetenschap vindt van niet en Provincie Fryslân sluit zich daar bij aan. Alcohol is erg slecht voor de ontwikkeling van kinderen, het tast de hersenfunctie aan. Daarnaast vergroot het de kans op alcoholproblemen op latere leeftijd.

Laat het dus duidelijk zijn, zegt de provincie; Alcohol onder 16 jaar dat kan écht niet! Ook na de jaarwisseling zal de spot geregeld te horen zijn via Omrop Fryslân.

Bron: Provincie Fryslân

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *