Nordic walking Ameland

NES – Op zaterdag 8 april vindt op Ameland voor de eerste maal de Nordic Walk Ameland plaats. Hiervoor is een recreatieve tocht uitgezet die nordic walkers voert langs de rijke variëteit aan landschapsvormen van het eiland: het wad, de duinen, het bos, het strand en de polders. Bovendien leiden de routes wandelaars langs enkele van de karakteristieke Amelander dorpen. Op deze manier combineert de Nordic Walk Ameland sportief en recreatief wandelen met alles wat Ameland aan moois te bieden heeft.

Het startsein voor de Nordic Walk Ameland wordt gegeven door Olga Commandeur, bekend van het televisieprogramma ‘Nederland in Beweging’. Bij de start verzorgt zij ook een gezamenlijke warming-up. De start vindt plaats vlakbij de plek waar de veerboot op het eiland aankomt, de finish is in het dorp Nes. Er zijn routes uitgezet van 10 en 20 kilometer, deels over verharde, deels over onverharde ondergrond.

De Nordic Walk Ameland wordt in samenwerking georganiseerd door Fit Walking Ameland, de VVV Ameland, de Stichting Nordic Walking Nederland, Staatsbosbeheer afd. Ameland, Wagenborg Passagiersdiensten, Schoenen Sport Outdoor Kienstra, Hotel Bos en Duinzicht, een aantal sponsoren en vrijwilligers. De start voor beide afstanden vindt plaats om 11.00 uur.

Inschrijven kan tot 25 maart via de website www.nordicwalkameland.nl .

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *