Noorderlicht was achterlicht

NES – Het is de stunt van het jaar, het poollicht boven Ameland. Het was al verbazingwekkend dat niet alle fotografen van het eiland foto’s konden overleggen van het poollicht, maar intussen is het aapje uit het mouwtje.

Het poollicht dat op Ameland gefotografeerd is, is niet meer dan een achterlicht van een auto (rood) en een zwaailicht (groen). Agnes en Gerard Boelens, Tim Piraat, Sijtze de Jager en Jan van Os bedachten de stunt. “Dit is niet best,” zei Tim Hoomoedt van de Piraat dinsdagavond 24 januari om een uur of elf. “Staan we hier te turen naar het noorden en hebben we geen groen licht! Wie heeft er groen licht?” De groene zwaailamp van de ambu en het achterlicht brachten uitkomst en werden du moment met camera en iPhone gefotografeerd en op Twitter gezet. Middels dit medium hadden ze direct veel eer van hun grap. Via twitter, facebook en later via de website van Persbureau Ameland bereikten ze een groot publiek dat aaah en ooh riep. “Waarom was ik daar niet bij!” zegt een twitteraar. “Volgende keer spring ik direct in mijn auto,” was een volgende tweet.

Ondertussen pisten Boelens, Van Os en consorten zich bekant in hun broeken van het lachen.

Eén april viel dit jaar op Ameland op 24 januari, de dag van de zonnestorm.

>>> bekijk hier de prachtige foto's

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *