Noorderlicht nog een keer duidelijk te zien

HOLLUM – Zo nu en dan is het Noorderlicht boven Ameland te zien. Van afgelopen nacht komen er waarnemingen van Terschelling, Ameland, Lauwersoog en zelfs uit Brabant. Op Ameland viert natuurfotograaf Johan van der Wielen momenteel vakantie en als echte plaatjesjager was hij zondagnacht paraat. Van der Wielen heeft iets met Ameland, zijn vrouw is uit Amelander ouders geboren en familie Van der Wielen is onder meer op Ameland om haar vader te bezoeken.

Johan van der Wielen neemt steevast de fotospullen mee naar het eiland en maakt de mooiste foto's van de paardenreddingboot, de kleine watersalamander, het Wad, de duinen, de sterrenhemel en vannacht dus van het Noorderlicht.

De fotograaf geeft ook workshops, houdt presentaties (onder meer over de Wadden) en organiseert fotoreizen naar binnen- en buitenland.

beluister hier het fragment op NPO Radio1 waarin Astrid Kersseboom Johan van der Wielen interviewt en hij uitlegt hoe het zit met het Noorderlicht boven Nederland

→ tik Johan van der Wielen in bij ZOEKEN om de mooiste foto's van hem te zien

→ bijgaande foto is van zondag 26 februari, op 27 februari maakte hij nog een foto, vlak voordat de lucht dichttrok met wolken. Bekijk die foto hier op de Facebookpagina van Johan van der Wielen

lees hier meer over wat Noorderlicht eigenlijk is of bekijk onderstaand filmpje van Voigt Travel

bezoek de website van Johan van der Wielen

bekijk ook eens het blog met mooie en bijzondere luchten boven Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *