Noordelijkste molen staat in Nes

NES – Vandaag is het Molendag. De Verwachting in Hollum en De Phenix in Nes zijn open. Klik op de foto van de Friese Molendag om te zien wat de openingstijden en activiteiten zijn.

Noordelijkste molen staat op Ameland

NES – De noordelijkste molen van Nederland staat op Ameland. Het is De Phenix in Nes. Marcel Kroon is er vanaf mei dit jaar molenaar. Meteen na het voltooien van zijn molenaarsopleiding ging hij aan de slag. De molen is eigendom van de gemeente en de Stichting Amelander Musea heeft hem onder beheer. Kroon meldde zich bij de STAM als molenaar en sindsdien laat hij de wieken van De Phenix draaien en ontplooit er activiteiten. De molenaar is getrouwd met Risje Sinnema uit Hollum, die na jaren vasteland terug wilde naar het eiland. Marcel en hun dochter Meyke zagen dat helemaal zitten en sindsdien werkt Kroon deels in het zwembad van Roosdunen en deels als molenaar in De Phenix. Hij wil De Phenix stevig op de kaart zetten met rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten. Met de Tri-Ambla is de Phenix het decor van de finish en zo ziet Kroon het graag, ‘zijn’ molen in het middelpunt van de belangstelling.

>>> lees hier het hele artikel over De Phenix

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *