Noordelijke toppers bij Adventure Run

NES – Iedereen die in Noord Nederland iets voorstelt op het gebied van hardlopen staat zaterdag 15 december aan de start van de Ameland Adventure Run. Saher Yoursef (Heerenveen), Stefan van der Pal (Leeuwarden), Remon van Lunzen (Leeuwarden), Jan Venhuizen (Smilde), Eelco Hoogeveen (Bija), Harry Wiersma (Marrum) en Ynze Stienstra (Wergea) zullen van de halve marathon een spannende wedstrijd maken. Ook bij de dames zijn alle bekende coryfeeën uit Groningen, Friesland en Drenthe aanwezig. Mariska Kramer (Drachten), Bertha Bruggenkamp (Smilde), Jolanda Jansen (Leeuwarden), Inge van Schaick (Leeuwarden) en Mirjam Bijlsma (Zuidlaren) zullen over het gevarieerde parcours op Ameland strijden voor een podiumplaats.
Achter dit geweld zal een lint van meer dan 1.500 recreanten door de bossen, de duinen en over het strand trekken. De halve marathon op Ameland is vooral een uitdaging voor de recreatieve hardloper. De atleten genieten van hun sport en tegelijkertijd van de afwisselende natuur dat het Waddeneiland biedt. De meeste grote loopevenementen zijn stadsmarathons met een zo vlak en zo beschut mogelijke route waar snelle tijden mogelijk zijn. De Adventure Run is alles behalve een stadsloop en voert de deelnemers de eerste 5 km door bos en duin, met enkele pittige klimmetjes. Daarna worden de deelnemers het Noordzeestrand opgestuurd. Na 7 km strand loopt het parcours langs de kwelders en langs de dijk van de Waddenzee terug naar de finish in Nes.
Er hebben zich meer dan 40 Amelanders gemeld voor hun thuiswedstrijd. Ook meer dan 40 Duitse toeristen komen in Adventstijd naar hun vakantie-eiland om deel te nemen aan de Adventure Run. Met 120 SV Frieslandleden aan de start is de organiserende vereniging uit St.Jacobiparochie de hofleverancier van de Adventure Run.
Burgemeester Albert de Hoop van Ameland zal om 13:30 uur het startschot geven. Anderhalf uur later dan voorgaande edities vanwege het tij.
Bron: SV Friesland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *