Kerstboomwerpen in Ballum 2007

BALLUM – Op oudejaarsdag vindt in Ballum het derde Amelander Kampioenschap  Kerstboomwerpen plaats. Het plantsoentje voor café Nobel is het strijdperk. Op 31 december 2005 werd het eerste kerstboomwerpen op- Ameland gehouden.

Er wordt gestreden in 3 categorieën: mannen, vrouwen en kinderen tot en met 12 jaar. De kerstboom moet zo ver mogelijk op de highland manier geworpen worden. Dit betekent dat de boom onderhands gegooid wordt en dat de punt van de kerstboom het meetpunt is.

Bij de mannen is Douwe Engels nog steeds recordhouder die zijn kerstboom tijdens de eerste editie 7 meter en 80 centimeter ver wierp. Bij de dames staat de Duitse Gertrud Lobke nog steeds op de eerste plaats met een afstand van 5 meter.

Kerstboomwerpen begint maandag 31 december om 14.00 uur en duurt voort tot 15.30 uur. Direct daarna is er prijsuitreiking.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *