Nog even Rondje Ameland – de finish

HOLLUM – Nog even nagenieten van Rondje Ameland 2014, de achttiende editie: een filmpje van de finish.

Bij de finish op het Zwaneplein in Hollum wachten de wandelaars felicitaties en een medaille. Van Rondje Ameland kregen ze al een roos. Muziek op het plein en een terras vol publiek zorgt voor een geweldige sfeer.

De achttiende editie was zwaar. Bij Buren gleden de wandelaars uit over de massale aanwezigheid van kwallen. Vanwege het hoge water, het was springtij, moesten ze uitwijken naar het rulle strand. Nanne, die de tocht al twaalf keer liep, spreekt van  "de zwaartse in de rij". De een doorstond de tocht goed en de ander liep naar de finish en werd daarna overvallen door een kreupel. Een enkeling werd doorverwezen naar de stretcher van de EHBO-ers, om wat blaren te laten prikken. Het was zwaar geweest, daar was iedereen het over eens. Zwaar en geweldig, met alle lof voor de organisatie. 

Op het terras pikken ze eerst maar eens een bierjte om daarna de schoenen uit te trekken en op sokken verder te gaan. Rondje Ameland, een belevenis!

Volgend jaar is Rondje Ameland op 6 juni.

⇒ bekijk hier alle filmpjes van Rondje Ameland ⇔ klik op het trefwoord Rondje Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *