Nobeltje Experience shop geopend in Wagenborg Plaza

HOLWERD – Op donderdag 11 mei openden in Wagenborg Plaza in Holwerd de deuren van een bijzondere winkel: de Nobeltje Experience shop. Voortaan beleef je al voordat je op de boot stapt het likeurtje van Ameland.

Een en al beleving

De gehele Wagenborg Plaza onderging een metamorfose. Voortaan kun je hier terecht voor souvenirs, tijdschriften, bloemen, kleding en accessoires, maar ook voor een Amelander Nobeltje. In de shop waan je je alvast op het eiland met beelden op een videomuur en shop je naast de likeur allerlei cadeauverpakkingen en de speciale Nobeltje bonbons. De shop is dagelijks geopend 9.00 tot 18.00 uur.

Unieke samenwerking

De Nobeltje Experience shop is een unieke samenwerking tussen Nobeltje en Wagenborg Passagiersdiensten. Ger van Langen, directeur Wagenborg Passagiersdiensten: “Nobel en ons bedrijf zijn beide vier generaties familiebedrijven op Ameland. Heel bijzonder. Loyaliteit, kwaliteit en continuïteit zijn voor beide families erg belangrijk. We werken daarom graag met elkaar samen.”

Genieten begint in Holwerd

Barend Nobel is op Ameland al hotel-, restaurant-, slijterij- en kroegeigenaar. “Daar komt nu, naast de webshop, nog een winkel bij. Daar ben ik supertrots op”, aldus Barend Nobel. “De komst van de experience shop in de vertrekterminal in Holwerd is een mooie aanvulling op de rest van het aanbod daar. Een mooi begin van je vakantie naar Ameland!”

Nobeltje en Wagenborg

Nobeltje is het Amelander likeurtje van de familie Nobel uit Ballum. Gebrouwen volgens geheim recept van overgrootvader Willem Barend, die er net voor 1900 een café begon. Het café bestaat nog steeds, het recept is nog steeds geheim, maar Nobeltje zet wel voeten aan wal. Familie Wagenborg vervoert al sinds 1905 – in weer of geen weer – in ieder seizoen honderdduizenden bezoekers naar Ameland en Schiermonnikoog. Het bedrijf is een begrip in de regio. Dat beide familiebedrijven hun handen ineen slaan is zeker het begin van een mooie nieuwe traditie.

Bron: WPD

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *