Nobel stroomt straks door Waddenzee

BALLUM – Nobel in Ballum wordt uitgebreid met een stokerij. Barend Nobel verwacht dat die binnen twee jaar draait. Het Nobeltje kan dan op het eiland gestookt worden en via de wadleiding van Vitens naar het vaste land stromen.

Barend Nobel gaat het Nobeltje in eigen beheer stoken en distribueren. Het feit dat de wadleiding van Vitens beschikbaar kwam, heeft het geheel in een stroomversnelling gebracht. In 2020 moet Ameland qua energie- en watervoorziening geheel zelfvoorzienend zijn. Daarom zocht Vitens een koper voor de leiding, die sinds begin jaren negentig extra water naar het eiland vervoert. De leiding wordt overbodig.

Nobel heeft die leiding nu gekocht. Hij gaat voor de bouw van de stokerij en de distributie van de eigen likeur intensief samenwerken met Heineken.

Bottelen gebeurt in Holwerd, daar loopt de leiding naartoe.

Wellicht gaat Heineken gebruik maken van de leiding om haar bier naar het eiland te laten vloeien.

De aanvraag voor de bouw van de stokerij is nog in de maak en moet daarna nog door het gemeentebestuur worden goedgekeurd.

Bron: Misset Horeca

– het klinkt als een 1 april-grap, maar de datum wordt nergens genoemd – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *