Nieuwsbrief Zorg gemeente Ameland

BALLUM – Gemeente Ameland heeft onder aanvoering van wethouder Linda van der Deen de eerste nieuwsbrief Zorg op Ameland uitgegeven. De gemeente en de twee partners in de ouderenzorg, KwadrantGroep en Thuiszorg Het Friese Land willen met een gereguleerde communicatie de informatievoorziening in eigen hand houden.

Staat er veel nieuws in de nieuwsbrief? Nee, in het eerste nummer nog niet. Wel is de nieuwsbrief opgebouwd rond de slag-om-de-arm- en theoretische termen ‘intentie’, ‘mogelijk’, ‘in principe’, ‘het is de bedoeling’, ‘waarschijnlijk’ en natuurlijk ‘visie’. Maandagavond is na afloop van de raadsvergadering in beslotenheid gesproken over de ouderenzorg op Ameland. De informatie die daar met de raadsleden en vertegenwoordigers van de zorgpartners werd gedeeld staat nog niet in deze nieuwsbrief, die huis aan huis op Ameland wordt bezorgd.

Wat blijkt er concreet uit de nieuwsbrief?

  1. De gemeente regisseert de planvorming
  2. Aan het einde van dit jaar ligt er een plan van aanpak voor de ouderenzorg

Projectleider Han Westerhof in de nieuwsbrief: “De gemeente en de betrokken zorgpartijen hebben allemaal een visie op de ouderzorg. Deze week komen alle partijen weer bij elkaar en gaan we starten met het programma van eisen. Zodra dat er ligt, kunnen we gaan rekenen en tekenen. Hoe gaan we de zorg vormgeven in 2017 en de jaren daarna? Dan wordt het meteen heel concreet.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *