Nieuwjaarsreceptie Ameland 2011

BALLUM – De hal van het gemeentehuis gonsde 4 januari van de Nieuwjaarsreceptiebezoekers. De bijeenkomst heeft wortel geschoten en begint een traditie te worden. Bijna iedereen was er en zij hoorden burgemeester Albert de Hoop in zijn toespraak zeggen dat 2010 voor Ameland zo’n gek jaar nog niet was. De Waddeneilanden in het algemeen en Ameland in het bijzonder waren afgelopen jaar  economisch het meest florerend van de provincie Friesland. De sponsoring van FC Groningen noemde De Hoop “het driejarig marketing avontuur.” De VVV heeft wederom een plan voor drie jaar gemaakt en dat heeft Ameland nodig. De burgemeester verwacht dat Penny’s Shadow, de film die Steven de Jong afgelopen jaar opnam op het eiland, aan de promotie van Ameland bijdraagt.

Zorgen zijn er ook. De politiebezetting op het eiland is per 2011 uitgedund van 8 naar 5. “Een vaste bezetting van acht man, aangevuld met tijdelijke manschappen heeft al vele jaren bewezen een goede aanpak voor het eiland te zijn.” De Hoop wil de situatie van het eiland binnenkort met de korpsleiding bespreken.

Met de veerdienst is de burgemeester content en als Wagenborg blijft luisteren naar de wensen van de bevolking komt het wel goed. Tot slot stipt De Hoop de duurzaamheid nog even aan. De Waddeneilanden kwamen met provincie en rijk overeen dat ze in 2020 energieneutraal zijn. Het eiland heeft een aanzet gemaakt met HRe ketels, zonnepanelen, waterstofproject en aardgasbussen, maar dit is bij lange na niet genoeg. “Binnen negen jaar moeten nog heel wat meters worden gemaakt.” De Hoop roept de Amelanders namens de gemeente op om ideeën te presenteren en gebruik te maken van de gemeentelijke subsidieregeling.

Als laatste wenst hij dat de Amelanders oog houden voor elkaar en dat ze bereid zijn de positieve kanten van elkaar te zien om er samen een succesvol jaar van te maken.

>>> lees ook eens de column van Chiel Evers in de LC over Wensen… klik op de foto van de column voor een leesbare vergroting

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *