Nieuwjaarsduik Ameland de vroegste

ROTTERDAM – Op 1 januari 2010 staat Ameland op de duikkaart van Nederland. Traditiegetrouw wordt ook hier het nieuwe jaar ingeluid met een ijskoude duik. Het nieuwjaarsduiken lijkt nu al populairder dan ooit, want op 1 januari 2010 wordt deze oer-Hollandse traditie op meer dan zestig locaties voortgezet. Niet alleen in de Noordzee, maar ook in poldervaarten, binnenmeren en de Hollandse rivieren duiken bikkels het water in. De Amelander Nieuwjaarsduik, georganiseerd door Arend en Esther Visser van Ameland Actief, vindt voor de zesde keer plaats en is de vroegste duik van het land. Ameland Actief verwacht om 11.00 uur 150 duikers.

Nieuwjaarsduikrecord lijkt nu al gebroken
Al meer dan 45 jaar vindt op nieuwjaarsdag in Nederland de Nieuwjaarsduik plaats. Naast de traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen organiseren steeds meer enthousiastelingen hun eigen duik op Hollandse bodem. Met nog een krappe maand te gaan lijkt het nieuwjaarsduikrecord nu al gebroken: op dit moment staan er voor 1 januari meer dan zestig officiële Nieuwjaarsduiken op de planning. Naar verwachting trotseren op 1 januari 2010 meer dan 30.000 duikers het ijskoude water. In vergelijking met vorig jaar is het aantal duikers met 50% gestegen. Unox draagt deze initiatieven in het land een warm hart toe en voorziet iedere nieuwjaarsduiker van een warme muts. Daarnaast warmen alle duikhelden zich natuurlijk ook dit jaar traditiegetrouw op met een kop oer-Hollandse snert.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *