Adventure Run met 3000 lopers

NES – Het knusse centrum van Nes, waar de start van de 6e Ameland Adventurerun aanstaande zaterdag plaatsvindt, wordt deze week sfeervol aangekleed voor een feestelijke ontvangst van de bijna 3000 deelnemers. Het is weer de vraag wat de lopers tijdens hun avontuur op Ameland voor de kiezen krijgen aangezien de elementen in dit jaargetijde altijd bepalend zijn voor het verloop van de run.

Programma 12 december

10:00 Wedstrijdsecretariaat open
11:30 Na-inschrijving Kidsrun gesloten
12:00 Start Kidsrun
12:15 Prijsuitreiking Kidsrun
13.20 Start 10 km
13.35 Start 21,1 km
13.45 Start 5 km
14:45 Prijsuitreiking 5 en 10 km
16:30 Prijsuitreiking 21,1 km

De Ameland Adventurerun met een halve marathon voor wedstrijdlopers en recreanten, een 10 en 5 km run voor recreanten en een Kidsrun over 1 km vindt dit jaar voor de 6e keer plaats. De Adventurerun wordt georganiseerd door SV Friesland en Stichting Sportpromotie Ameland (SPA). Het parcours van de diverse afstanden is grote delen onverhard en geaccidenteerd, uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, strand,en kwelders zijn het decor van deze avontuurlijke loop met start en finish in het sfeervolle centrum van Nes.

Voor de wedstrijd over 21,1 km hebben zich al diverse toppers gemeld. Bij de Dames staat Mariska Kramer-Postma, tevens houdster van het parcoursrecord (1.19.33), aan de start en bij de heren staat de Nederlands Kampioen bij de masters op de hele marathon, Remon van Lunzen, tevens houder van het parcoursrecord bij de mannen (1.11.56) aan de start. Beide toppers zullen al tijdig op Ameland zijn voor een verkenning en natuurlijk een aanval op de hun eigen records.
Bron: Ameland Adventure Run

>>> de website van Ameland Adventure Run is te vinen op de Links-pagina onder de A van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *