Nieuwe vlonderbrug op Oost-Ameland

OERD – Nieuwe vlonderbrug in een duinvallei op Oost-Ameland is vrijdag 5 oktober in gebruik genomen door burgemeester Gerard van Klaveren en voorzitter Arjen van der Meer van It Fryske Gea. De oude vlonderbrug was niet meer betrouwbaar en moest dus worden vervangen. De realisatie van het nieuwe bouwwerk werd mogelijk door een bijdrage van Stichting Ynnatura en diverse andere organisaties.

De vallei van It Fryske Gea bij het einde van de Stuifdijk vlak achter de Noordzeeduinen is een van de geheimen van Ameland. Het zoute zeewater dat ’s winters bij storm de vallei instroomt, zorgt ervoor dat de unieke biodiversiteit hier aanwezig wordt gehandhaafd.

De vallei had een probleempje: het water onderbrak het wandelpad naar de duinen. Om het gebied toch begaanbaar te maken, had It Fryske Gea in 2005 een vlonderbrug aangelegd. Nu, dertien jaar later, was deze brug niet meer betrouwbaar genoeg voor gebruik door wandelaars. Een nieuwe vlonderbrug was daarom noodzakelijk.

Burgemeester Van Klaveren zette vrijdagmiddag 5 oktober samen met voorzitter van It Fryske Gea Van der Meer de eerste stappen op de nieuwe solide vlonderbrug. Daarna volgde een gezelschap bestaande uit donateurs van de stichting “Ynnatura, bedrijven voor It Fryske Gea” die een groot deel van de realisatie financieel mogelijk had gemaakt en deze middag een bezoek aan het eiland maakte.

Naast genoemde stichting is voor de realisatie van de vlonderbrug financiële steun ontvangen van Coöperatiefonds Rabobank NOF, de Hedwig Carolina Stichting, Ventura Systems Bolsward en de ANWB.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *