Nieuwe verhalen Ameland in Proeftuin

Geplaatst op: 12 mei 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Ameland Vertel!

HOLLUM - Op 11 juni 2021 vindt in de Heerskamer van De Zwaan in Hollum de Proeftuin Verhalenavond plaats en vertellers van Ameland Vertel! hebben daarvoor een nieuwe serie verhalen in petto. Proeftuin Verhalenavond is een initiatief van de provinciale Verhalenavond, die voor het eerst werd opgezet in 2018, in het jaar dat Leeuwarden en Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa was. Ameland Vertel! haakte meteen bij de eerste Verhalenavond aan en had zich ook voor de tweede editie gemeld, maar in 2020 ging Verhalenavond vanwege de bekende omstandigheden niet door. Het werd niet aanbevolen om publiek in de huiskamer uit te nodigen en de café's waar verteld mocht worden waren gesloten vanwege de pandemie.

Proeftuin Verhalenavond
Voor november 2021 staat weer een nieuwe Verhalenavond op stapel en in aanloop daarnaartoe bedacht de provinciale organisatie een Proeftuin. Op drie plekken in de provincie wordt op 11 juni verteld. De vertellingen worden opgenomen en nabesproken, zodat de organisatie voor de eerstvolgende grote Verhalenavond nog beter beslagen ten ijs kan komen. De Zwaan is een van die drie locaties. De verhalen in de Heerskamer zijn voor publiek toegankelijk, maar vanwege de afstandsregels kunnen er niet zo heel veel mensen tegelijk zitten. Wilt u zeker zijn van een plaatsje, meld u dan alvast aan via Ameland Vertel! Dat kan via het mailadres dimphy_peter@hotmail.com
Geef daarbij graag aan of u de serie vanaf 19:30 of vanaf 20:30 uur wilt horen. Ameland Vertel! heft geen entree; de vertellers zetten een hoge hoed neer waarin u uw bijdrage kunt doneren.

Zes vertellers vertellen. De verhalen duren elk 8 minuten en het thema is 'Virus'.

Proefuin Verhalenavond 11 juni 2021
Peter van Noort - Geezes
Dimphy Timmers - De Aziatische griep
Aukje van Dijk - De Gok
Jester Nynke - Spulwikevirus
Tzeitl Locher - Het virus en ik, een boeiende conversatie
Jeanet de Jong - Ameland gebukt onder galkoorts

⇒ lees hier meer over Ameland Vertel!

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?