Nieuwe stacaravans op ponton naar Ameland

BUREN – Nieuwe stacaravans van Klein Vaarwater komen per speciale ponton naar het eiland. Ze kunnen niet met de veerboot, omdat ze niet door de tijdelijk brug passen.

Ieder jaar vernieuwt Vakantiepark Klein Vaarwater op Ameland tussen de vijf en tien stacaravans op de camping. In het najaar (na het vakantieseizoen) worden hieromtrent plannen en keuzes gemaakt en ook de aankoop van de chalets vindt in die periode plaats. De levering van de nieuwe chalets geschiedt vervolgens in het voorjaar zodat alles weer netjes klaar staat voor het nieuwe seizoen. Dit jaar verloopt het aanvoeren en plaatsen van de mobiele vakantiehuisjes nog spectaculairder dan in voorgaande jaren.

Als gevolg van de ingrijpende onderhoudswerkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd aan de veerdam in Nes, kunnen de caravans niet zoals anders met de veerboot worden aangevoerd. De tijdelijke laad- en losinrichting is niet berekend op de afmetingen van het transport. Om die reden moest worden gezocht naar een andere oplossing en zelfs een andere haven.

In nauwe samenwerking met de leverancier, transporteur Klomp uit Harderwijk en Wagenborg Projects en Logistics werd een transportroute uitgedacht waarbij gebruik wordt gemaakt van een ponton en een tweetal duwboten. Op maandagmiddag 21 maart werd in de Eemshaven gestart met het laden van de tien stacaravans (à 8 ton per stuk) op het ponton en op dinsdagochtend zijn vervolgens de trossen los gegooid. Het bijzondere transport bevindt zich momenteel op zee en hoopt op woensdag in de middag aan te meren in de Ballumerbocht op Ameland.

Van daaruit ontfermt Klomp transporten zich met behulp van twee diepladers over de vracht om deze, ook weer langs diverse werkzaamheden, veilig af te leveren op Klein Vaarwater. Vanaf eind april zijn de chalets naar alle verwachting gereed voor de verhuur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *