Nieuwe rolstoelbus voor De Stelp

HOLLUM – Bijna een jaar na de start van de actie ‘Breng een busje naar De Stelp’ is het zover: een nieuwe rolstoelbus voor de bewoners van zorgcentrum De Stelp in Hollum. ”Het is geweldig dat zoveel Amelanders onze bewoners een warm hart toedragen want zonder hen was deze bus er niet gekomen”, glundert Nely van der Sluis, zorgmanager van De Stelp.

“De oude bus heeft trouw dienst gedaan. De motor was nog steeds goed, maar de carrosserie begon zo te roesten dat we met deze oude bus met goed fatsoen niet meer over straat konden gaan. Bovendien voldeed de inrichting niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Het was tijd voor actie”, legt Van der Sluis uit.

Een snel opgerichte werkgroep ging in actie namens Stichting Vrienden van De Stelp. Al snel bleek dat de Amelanders een nieuwe bus ook belangrijk vonden en kwamen met allerlei ideeën en aanbevelingen. Uiteindelijk zijn er sponsoren gezocht en hebben vrijwilligers gecollecteerd en binnen twee maanden werd er een zodanig groot bedrag opgehaald dat – mede door garantie van Zorggroep Pasana waar De Stelp een onderdeel van is – een bus aangeschaft kon worden.

“En toen begon het lange wachten”, zucht Nely van der Sluis. “We hoopten eerst op de levering in september, daarna hoopten we dat ons ‘cadeau’ met Sinterklaas zou komen maar ons geduld werd danig op de proef gesteld. Uiteindelijk ontvingen we begin januari 2011 de verlossende woorden dat de bus voor ons klaar stond”.

Vandaag, maandag 31 januari 2011, is het dan echt zover: de nieuwe rolstoelbus is bij zorgcentrum De Stelp aangekomen en in gebruik genomen. Het is een prachtige witte Ford Transit, is van alle gemakken voorzien en voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Mooie banken met driepuntsgordels, een handige lift, een nieuw bevestigingsysteem voor de rolstoelen en een verhoogd dak waardoor de vrijwillige chauffeurs minder hoeven te bukken. Van der Sluis lacht: “Wat zijn wij blij met deze nieuwe aanwinst. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, heel erg bedankt”.

Mario Bunicich overhandigde namens de werkgroep de autosleutel aan chauffeur Johan Brouwer, die al jaren als vrijwilliger chauffeert.

Zorggroep Pasana, waar zorgcentrum De Stelp een onderdeel van is, levert ouderen- en ziekenhuiszorg vanuit diverse verzorg- en verpleeghuizen in Noordoost-Friesland en het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.

>>> bekijk hier het oude busje en de start van de actie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *