Nieuwe radarantenne vuurtoren Schier

LEEUWARDEN – Vanaf maandagmiddag 14 december aanstaande wordt een nieuwe radarantenne geplaatst op de vuurtoren van Schiermonnikoog.

Op maandagochtend 14 december worden twee mobiele kranen naar Schiermonnikoog vervoerd om daarna de nieuwe antenne te plaatsen en de oude te verwijderen.

 

Rijkswaterstaat werkt aan de nieuwe Zeeverkeerscentrale Waddenzee. Door gebruikmaking van de nieuwste apparatuur en uitbreiding van de radardekking wordt de scheepvaartbegeleiding in het hele waddengebied geoptimaliseerd.

Op de eilanden worden nieuwe radarinstallaties gemonteerd. Als eerste zal de radarantenne op de vuurtoren van Schiermonnikoog worden vernieuwd omdat deze aan het eind van zijn levensduur is.

 

Het verloop van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. In geval van teveel wind kunnen de werkzaamheden langer duren of verschuiven naar een later tijdstip.

Bron: RWS

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *