Elektrische bus Vlieland wint

LEEUWARDEN – De winnaars van de prijsvraag Innovatie in Vervoer(ing) van de provincie Fryslân zijn vandaag bekend gemaakt: OV-view en de Elektrische bus Vlieland. OV-view is een live camerabeveiligingsdienst voor het openbaar vervoer. Dit idee is ingediend door KPN en Qbuzz. Het andere winnende idee van innovator Spijkstaal Elektro BV en vervoerder TCR groep is de invoer van de eerste elektrische bus op Vlieland. Beide winnaars krijgen een prijs van €50.000 euro om hun innovatie in het Friese openbaar vervoer te realiseren.
 
Gedeputeerde Piet Adema is erg tevreden met deze winnaars. “De elektrische bus past goed bij Vlieland, waar ze al goed bezig zijn met duurzaam transport. Het thema veiligheid van de OV-view is actueel. Onze laatste ov-kwartaalcijfers laten zien dat het verbeteren van veiligheid in het vervoer ook in Fryslân belangrijk is.” De winnaars zijn erg blij met het geldbedrag en willen snel aan de slag om de invoer tot een succes te maken.
 
De uitslag is voor 50% bepaald door een vakjury en voor 50% door het publiek. Het publiek heeft zo’n 900 stemmen uitgebracht. Dit kon via internet en bij de mobiele laptopteams, die per ov door Fryslân zijn gereisd.
 
Vervolg
De prijswinnende innovaties worden in 2010 ingevoerd. Daarmee stopt de innovatie in het Friese openbaar vervoer niet. Adema: “Er waren ook andere goede ideeën, die niet hebben gewonnen of zich niet hebben kunnen inschrijven. Die vergeten we zeker niet. We blijven doorgaan met vernieuwingen in het ov en zullen waar mogelijk andere ideeën opnemen in ons beleid. We gaan nu eerst voortvarend aan de slag met de invoer van deze winnende innovaties. Ik weet zeker dat het ten goede komt van de Friese reiziger.”
Bron: Provincie Fryslân
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *