Nieuwe operatieafdeling De Sionsberg

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg krijgt tijdelijk een nieuwe operatieafdeling. De bestaande operatiekamers zijn verouderd, vragen veel onderhoud en bieden onvoldoende mogelijkheden voor een adequate planning.

De tijdelijke operatieafdeling blijft ongeveer twee jaar staan, of net zolang als nodig is om intern een nieuwe operatieafdeling te bouwen. Nadat de nieuwbouw klaar is, worden de tijdelijke units weer van het ziekenhuisterrein verwijderd. De OK’s worden compleet ingericht en zijn uitstekend te gebruiken voor alle type laagcomplexe operaties die De Sionsberg uitvoert, waaronder implantaties.

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 mei komen de OK’s met bijzonder vervoer vanuit Lelystad naar Dokkum. Het transport komt woensdagochtend rond 01.00 uur aan bij De Sionsberg. Dit kan enige (geluids)overlast Stapelkorting

geven voor de buurtbewoners. “Dat wordt nog wat”, vertelt Nico Cools, hoofd OK van De Sionsberg. “De units zijn vijf meter breed en 14 meter lang en kunnen maar net over de weg en in Dokkum worden zij woensdagmorgen met een 400 ton kraan van de dieplader op het terrein geplaatst!”

Patiënten ondervinden geen hinder van de overgang naar de nieuwe OK’s, alle geplande en acute operaties gaan gewoon door. “Totdat de nieuwe operatiekamers in gebruik worden genomen, worden operaties ‘gewoon’ op de bestaande operatieafdeling uitgevoerd. Er ontstaat geen langere wachttijd”, aldus Nico Cools.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *