Nieuwe kunstenaar in galerie Philadelphia-the Jewel

NES –  Galerie Philadelphia-the Jewel heeft een nieuwe kunstenaar binnen gehaald: Jan Mostert. Zijn schilderijen zijn er tot en met november te zien.

Jan Mostert

Beeldend kunstenaar Jan Mostert laat zich meeslepen door de uitgestrektheid van Noord Nederland en dat zie je in zijn schilderijen terug. De meeste werken zijn dan ook gerealiseerd in zijn atelier aan de wadkust. De schilder geeft op fraaie wijze de weidsheid en rust weer die zo kenmerkend zijn voor Noord Friesland en Groningen met name rond de zeedijken en de Wadden. Zijn werk kenmerkt zich ook door leegte en stilte die op de doeken op fraaie wijze zijn verwoord. In zijn schilderijen ben je altijd buiten.

Deze bij tijd en wijle desolate onderwerpen worden op zijn doeken omgevormd tot rustpunten en sfeerimpressies. Het kleurgebruik is gedurfd maar altijd harmonieus. Mensen tref je in zijn landschappen niet aan.

Joris Collier

Joris Collier is een van de vaste exposanten in de galerie, waar hij naast schilderijen en installaties ook af en toe met een life performance acte de présence geeft.

Collier komt van een eiland voor de kust van Wales, waar hij in zijn jongere jaren een niet onverdienstelijk jockey was. De liefde voor dieren spreekt boekdelen uit zijn goed geschilderde schilderijen, naast mensenkennis, avontuur en romantiek, originaliteit en een zeer gezond gevoel voor humor.

Joris Collier woont al jaren in Nederland.

 

⇒ bekijk hier meer werk van Jan Mostert

⇒ bekijk hier meer werk van Joris Collier

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *