Nieuwe commissarissen voor AEC

HOLLUM – In een extra aandeelhouders vergadering van de Amelander Energie Coöperatie (AEC) is gisteravond een viertal nieuwe commissarissen gekozen. Naast de Amelanders Gunda Brunotte (45 jaar en onderneemster en paardrijinstructeur) en Klaas Touwen (53 en havenmeester vliegveld en uitgever) nemen Michel Chatelin en Kees Borstlap plaats in de raad van commissarissen. Michel Chatelin (45) is een advocaat uit Den Haag die zich bezighoudt met juridische ondersteuning van lokale duurzame energie bedrijven zoals AEC. Chatelin heeft een vakantiewoning in de duinen bij Ballum. Kees Borstlap is een 47-jarige advocaat uit Zwolle die ervaring heeft bij juridische ondersteuning van oprichting van een windmolenpark en een mest vergasser. Borstlap heeft een tweede woning op Boomhiemke.

De eerste raad van commissarissen (RvC) – Wim Nobel, Jan de Vries en Marjo Metz – stapte halverwege juli op nadat het bestuur van AEC niet meer door een deur kon met de voorzitter van de RvC. De complete RvC stapte daarna op. Een ernstig verschil van inzicht over het door het bestuur gevoerde beleid, met name op het financiële vlak, was bron van de breuk.

De vergadering stond daarnaast in het teken van het eerste duurzame project van de AEC: twintig zonnepanelen, die een stap moeten vormen richting een totaal duurzame energievoorziening van Ameland. Waar de twintig panelen moeten komen weet de AEC nog niet.

AEC heeft op dit moment 630 klanten en bijna 200 aandeelhouders.

>>> lees hier 16-7-10 RvC van AEC stapt op

>>> lees hier 20-7-10 Ex-RvC: exta aandeelhoudersvergadering

 

Download hier de Ameland iPhone app 

of bezoek de mobiele website www.ameland-actueel.nl (werkt alleen op een smartphone) en neem het Ameland nieuws mee in je binnenzak.

 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *