Nieuwe camera voor Nanne Nicolai

NES – Nanne Nicolai uit Damwoude gaat vandaag met de Canon EOS 5D onder de arm naar huis, een professionele digitale spiegelreflexcamera. Nicolai is de hoofdprijswinnaar van de fotowedstrijd die VVV Ameland eind vorig jaar uitschreef en die tot 21 februari 2011 liep.

Zijn foto van Tessa Beijaard te paard op het strand met ondergaande zon, kreeg de meeste stemmen. Nicolai, die heel veel fotografeert, is erg blij met de hoofdprijs. “Ik ga meteen maar eens kijken of er ergens een cursus is.”

Joost Lotgering, voorzitter van VVV Ameland, deelde vandaag de prijzen aan de winnaars uit. Behalve Nicolai, die de hoofdprijs won, vielen Alma Wezeman, Tineke Borsch en Wilma Tien in de prijzen. Zij maakten in de categorieën Natuur, Rust en Actief de winnende foto’s. De vakjury deelde nog een prijs uit aan Emanuel Mizia voor de foto van het meisje met het rode shirt en witte rokje en de rood-witte vuurtoren. Voor de laatste vier winnaars ligt, net als voor Nicolai, een verblijf in een hotel op Ameland in het verschiet. Mizia was de enige prijswinnaar die niet aanwezig was; hij woont in Tsjechië, maar zijn prijs ligt op Ameland voor hem klaar.

VVV Ameland zette de fotowedstrijd op om de nieuwe website onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. In die opzet is de VVV geslaagd: de ingezonden foto’s werden 200.000 maal bekeken. In het zomerseizoen komt er een expositie met de mooiste foto’s van de fotoactie.

>>> bekijk hier de winnende foto van Nanne Nicolai

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *