Nieuwe ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed op Ameland

NES – Vandaag zijn er 7 nieuwe ambassadeurs namens Ameland voor Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd. Het aantal bevlogen ambassadeurs wordt steeds groter. Deze ondernemers zijn allemaal werkzaam in de sector toerisme en recreatie en kiezen voor duurzaam ondernemen.

De ambassadeurs zijn allemaal actief in het Waddengebied en werkzaam in de sector toerisme en recreatie. Het zijn ondernemers variërend van natuurcentra, accommodatie tot dagrecreatie. Een grote liefde voor het Waddengebied en trots op de Werelderfgoed status: dat is wat de nieuwe ambassadeurs gemeen hebben.

Namens gemeente Ameland feliciteerde wethouder Theo Faber de ondernemers met hun nieuwe titel ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed.

De ambassadeurs hebben allen een tweedaagse gastheer/-vrouw Waddenzee Werelderfgoed training achter de rug. Ook hebben zij een groene checklist ingevuld om hun duurzame keuzes aan te geven, en tekenden zij een belofte voor goed ambassadeurschap.

De nieuwe ambassadeurs zijn: Jelle Westra – Natuurcentrum Ameland, Fokke Jansen – Yoga op Ameland, Marjanne Alblas-van der Heijden – Recyclaars Ameland, Koen van den Driesche – Waddensky, Ellen Mosterman – De Vlindertuin, Jeanet de Jong – Stichting Verhalenderwijs en Henk Rauwerda van WestCord Hotel Noordsee. Op de foto staan nog Eno Lieder van Visit wadden en wethouder Theo Faber, die de kersverse ambassadeurs van Wereldeerfgoed Waddenzee toesprak en feliciteerde.

Een overzicht van alle ambassadeurs is te vinden op werelderfgoed.visitwadden.nl.

Het ambassadeursprogramma wordt in opdracht van het ministerie van LNV, de waddenkust gemeentes en de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen uitgevoerd.

Bron Visit Wadden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *