Nieuw verlichtingssysteem op Ameland

EINDHOVEN – Morgen, tijdens ‘de Nacht van de Nacht’, gaat op een groot aantal plaatsen in Nederland het licht tijdelijk uit. Met dit landelijke initiatief van natuur- en milieufederaties geven deelnemers aandacht aan lichtvervuiling. Nederland is namelijk één van de lichtste landen ter wereld, met als gevolg een grote hoeveelheid CO2-uitstoot en impact op de natuur. Veel verlichting staat echter onnodig aan.

Gemeente Ameland grijpt dit moment aan om – als koplopergemeente op het gebied van duurzaamheid – aan de rest van Nederland te laten zien dat zij al een grote stap verder is met haar lichtbeleid, en stelt het nieuw slim openbaar verlichtingssysteem officieel in werking. Dit verlichtingssysteem garandeert lichtreductie op permanente basis en levert winst op voor het milieu. Jaarlijks verbruiken de nieuwe Philips LED-lampen ongeveer 80.000 kWh minder elektriciteit, een besparing van 70% ten opzichte van de oude verlichting. Hiermee realiseert de gemeente Ameland een mijlpaal in haar duurzaamheidsambitie om CO2-neutraal en zelfvoorzienend te worden.

lees hier ook over Duurzaam Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *