Nieuw raadslid voor Ameland

Geplaatst op: 26 januari 2010 - Categorie: Gemeente & Politiek

Raadslid Dirk Brouwer feliciteert René Borsch

BALLUM – Anderhalve maand voor de gemeenteraadsverkiezingen beëdigt Ameland een nieuw raadslid. René Borsch (30) is daarmee meteen het jongste lid in de Amelander raad. Borsch is een van de vertegenwoordigers van Ameland’82. Hij neemt de plaats in van Han van Heerde, die vlak voor het einde van 2009 zijn ontslag indiende.

René Borsch is een geboren en getogen Amelander. Hij woont momenteel deels in Den Haag en deels in Hollum. Zijn werk als production and operation manager bij Cirrus Energy Nederland BV, een Canadese aardoliemaatschappij, voert hij in Den Haag uit. Borsch is baas over alle Cirrus olieproductieplatforms in de Noordzee. “Misschien is het voor een korte periode,” zegt Borsch bij zijn aanstelling. “Misschien ook langer, na de verkiezing.” Hij is er klaar voor, zegt hij zelf. Al jaren volgt hij de eilander politiek door alle stukken te bestuderen. Hij zat al een jaar in de schaduwfractie.
Zijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de thema’s veiligheid op zee, bedrijfs- en strategisch management, het waarborgen van de aantrekkelijkheid van Ameland voor de toerist en het ontwikkelen van een duurzame, toeristische visie voor de toekomst. Het jongste raadslid wil zich sterk maken voor de belangen van de Amelander jeugd, voor goede en betaalbare woningen en voor het creëren van kleinschalige vormen van werkgelegenheid.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 januari 2010

>>> lees hier Dossier gemeenteraadsverkiezing 2010

Relevante dossiers: Ondernemend
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?