Nieuw project van AEC: zonnepanelen op andermans dak

BUREN – De Amelander Energie Coöperatie zet een nieuw project op touw, speciaal voor mensen die geen zonnepanelen op hun eigen dak mogen op willen plaatsen. Het is voor die mensen die wel energie willen besparen en daar ook in willen investeren, maar die bijvoorbeeld een beeldbepalend pand hebben waar geen panelen op mogen worden gelegd. Ook is het voor Amelanders die zonnepanelen op hun huis niet mooi vinden en voor eilanders die in een appartement wonen zonder eigen dak.

De AEC heeft er iets op bedacht. Je kunt van zonnepanelen profiteren zonder dat ze op je eigen dak liggen. “Alles wordt voor je geregeld door AEC’, zegt Johan Kiewiet van de AEC, “en het biedt 8 procent rendement over 15 jaar”.

Om iedereen die belangstelling heeft voor deze vorm van energie besparen en voor duurzaamheid te informeren over het project, organiseert de AEC twee informatieavonden.

 

  • Dinsdag 17 oktober bij Hotel Hofker in Nes
  • Woensdag 18 oktober in Hotel de Zwaan in Hollum
  • om 20:00 uur
  • of mail naar info@amelandenergie.nl of bel 06-20932705


lees hier over Duurzaam Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *