Nieuw in Hollum: Bij Risje

HOLLUM – Het bruist van de activiteiten in Hollum. Een nieuwe Tante An, een nieuwe Griek en nieuw Bij Risje.
Bij Risje aan de Oranjeweg 13 in Hollum opende net voor Koninginnedag de deur.
Bij Risje is een winkel in lifestyle voor trends en wonen. Eveline Sinnema zette de winkel op. Ze speelt in op de nieuwste trends op het gebied van lifestyle, zoals taarten en muffins bakken. Een deel van de winkel richt zich dan ook op taart, muffins en andere lekkere dingen. Merken die ze in haar winkel voert zijn Granny’s, bekend als lekkerste appeltaartenmix van 2009 en StoneWall Kitchen. Een merk dat heel creatief is met smaken voor dressings, vleessausen en chutneys. De artikelen zijn mooi verpakt dus leuk om cadeau te geven.
Verder verkoopt ze Blond Amsterdam, servies maar ook de kettingen, armbanden en oorbellen. “Uniek op het eiland en zelfs in Friesland,” zegt Sinnema, die onlangs terugverhuisde naar Ameland. Jarenlang werkte ze op het vasteland, totdat ze op Terschelling Peter Span tegenkwam. Span woont in Ballum en wil daar ook blijven wonen, zodat Sinnema van Leeuwarden naar het eiland verhuisde.

Bij Risje, genoemd naar haar oma en haar zus, staat vol lekkere en mooie dingen en gezellige cadeaus. “Ook bijzonder is de verzorginglijn van Soap 7, handgemaakte zepen zonder kunstmatige toevoegingen,” laat Eveline Sinnema zien. Ze heeft er iets exclusiefs mee in haar winkel. “De zeep wordt alleen verkocht bij De Librije in Zwolle en Bij Risje. Ik heb geprobeerd me te oriënteren op producten die leuk zijn voor toeristen maar zeker ook voor Amelanders. De winkel is een soort huiskamer en mijn intentie is dat mensen zich er thuis voelen. Laagdrempelig en altijd open voor een kletspraatje met een kopje koffie en een zelfgemaakt koekje.”
Eveline Sinnema gaat ook kinderfeestjes organiseren en workshops aanbieden.
“Heel veel plannen dus.”

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *