Nieuw boek – Ameland tussen Pinkegat en Borndiep

NES – Joke Mosterman-van Doorn schreef een boek over Ameland met de titel: Ameland tussen Pinkegat en Borndiep. Het wordt vanavond gepresenteerd op de MS Ameland. Die vaart speciaal voor de gelegenheid naar de Robbenbank voor de overhandiging van het eerste exemplaar. Die eer valt Jetta Klaassen-van den Brink, boekhandelaarster in Nes, te beurt. Daar zal het boek ook te koop zijn, voor € 29,95, net als in boekhandel De Hoge Stoep in Hollum.

Mosterman over haar boek: "De waddendiamant Ameland, ingeklemd tussen het Pinkegat aan de oostkant en het Borndiep in het westen, bestond oorspronkelijk uit drie eilanden. Het is daardoor tot op de dag van vandaag dynamisch. Dat vormde haar inwoners, levend met invloeden van de zee en zandverstuivingen. Dit boek vertelt het verhaal van het eigenzinnige Ameland en haar bewoners. Van de veehoeders op het Oerd en het boerenleven in Buren. Het gaat over Nes, vanouds al een handelsdorp met vele winkels. Over de invloed van de kasteelheren van het Camminghaslot op het dorp Ballum. Tot de hechte, nog lange tijd maritieme dorpsgemeenschap van Hollum: van roemruchte reddingbootschipper van toen tot gastheer van nu. Ameland in historie en heden."

Later meer over dit boekwerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *