Nieuw Amelands product: yoghurt en kwark

BALLUM – Gisteren konden we er kennis mee maken op de Amelander productenavond bij de molen in Hollum en vandaag en de volgende dagen kunnen we in Ballum terecht voor een nieuw Amelands product.

Amelander kwark en yoghurt ligt sinds kort in de schappen van de supermarkten op het eiland en de zuivelproducten vallen onder het keurmerk Amelands Produkt.

Zuivelboerderij Ameland maakt op ambachtelijke en traditionele wijze kwark en yoghurt van volle 100% natuurlijke melk afkomstig van blaarkopkoeien. Deze volle romige melk heeft een unieke samenstelling met relatief veel onverzadigde vetzuren. De koeien van de Zuivelboerderij grazen rondom landgoed Halfweg, tussen Hollum en Ballum, waar ze kunnen genieten van heerlijk onbewerkt natuurlijk grasland vol met bloemen en kruiden.

Het product is te koop in de winkel in Ballum, aan de Nesserweg 9 en in de Amelander supermarkten. De restaurants die zijn aangesloten bij de organisatie Amelands Produkt hebben het op de menukaart staan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *