Negende MTB Ameland 2018

NES – Op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 vindt voor de negende maal MTB-Ameland plaats. Het komende weekend staat bol van activiteiten en avontuur voor mountainbikers.

De unieke locatie op het Friese Waddeneiland is op zaterdag het decor van de AGU MTB Race (AGU is de Alkmaarse Groothandel Unie, gespecialiseerd in sportkleding voor de fietser en sponsor van MTB Ameland). De race is een mountainbikewedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan. Verschillende nationale en regionale mountainbiketoppers zoals Bram Imming, Martin Schuttert en Karin Brouwer komen naar het eiland. De race is nieuw en eigenlijk een samenvoeging van programma onderdelen van voorgaande jaren, de proloog en strandrace.

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het gebied ten noorden van Roompot Vakantiepark Boomhiemke. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker.

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ongeveer 1500 mountainbikers Ameland bezoeken.

Programma AGU MTB RACE zaterdag 10 maart

  • 11.30 Start MTB RACE Jeugd en Junior
  • 12.30 Start MTB RACE FUN voor individuele rijders en teams (3 rondes 8,5 km)
  • 14.00 Start MTB RACE Wedstrijd voor individuele rijders en teams (4 rondes 8,5 km)
  • 16.30 Prijsuitreiking

Programma MTB Ameland Toertocht zondag 11 maart

  • 09.00 Start Toertocht Ameland Xtreme 90 km
  • 09.30 (vanaf) Start Toertocht 30 km, 60 km, 15 km Junior

MTB Ameland 2018

MTB Ameland wordt georganiseerd door ‘Sporteiland’. Naast MTB Ameland organiseert Sporteiland de Tri-Ambla (cross-triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december, Cross Duathlon Ameland (cross run-bike-run) en Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *