Natuurfotografieproject Ameland in november

NES – De Waddenvereniging organiseert in samenwerking met fotograaf Sterre Delamare, Staatsbosbeheer en Natuurcentrum Ameland een natuurfotografieproject voor Amelander kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar.

Tijdens dit project leren de kinderen en jongeren op een natuurlijke manier te ‘spelen’ met licht, kleur en compositie. Hierdoor leren zij hoe zij anderen kunnen laten zien wat zij hebben waargenomen. Lian Zigterman, die voor het Natuurcentrum en de Waddenvereniging werkt, maakt hiervoor een rondje langs alle scholen om de fotografen in de dop alvast te enthousiasmeren. Er zijn bijeenkomsten voor kinderen en er zijn ook bijeenkomsten voor vrijwilligers die de groepen begeleiden. Ook zij krijgen een training.

De data voor de verschillende onderdelen zijn als volgt:

  • De trainingsbijeenkomst voor vrijwilligers is op dinsdagavond 1 november van 20.00-21.30 uur in het Natuurcentrum in Nes.

  • De workshop voor de kinderen van 9 t/m 13 jaar is op woensdagmiddag 2 november van 15.30-17.30, startpunt Natuurcentrum Nes

  • De terugkommidag voor de kinderen om hun mooiste foto uit te zoeken is op woensdagmiddag 16 november van 15.30-17.30 in Natuurcentrum Nes.

  • De opening van de expositie is op woensdagmiddag 30 november van 16.30 – 17.30 in Natuurcentrum Nes.

Het doel van de trainingsbijeenkomst is om Amelanders enthousiast te krijgen, zodat dit project een vervolg krijgt. De organisatie van het project is nu op zoek naar mensen die het leuk vinden om met de doelgroep te werken en die fotograferen leuk vinden.

Alle onderdelen vinden plaats in het Natuurcentrum in Nes, voor de workshop is het Natuurcentrum het verzamelpunt. Daarna gaat de groep kinderen de natuur in.

Van de mooiste foto’s wordt een tentoonstelling samengesteld. Die foto’s worden op canvas afgedrukt.

Belangstellende vrijwilligers kunnen zich voor de trainingsbijeenkomst aanmelden bij Lian Zigterman. Haar mailadres is l.zigterman@waddenvereniging.nl

Aan de training voor volwassenen zijn geen kosten verbonden. Voor de kinderen zijn de kosten € 12,50, inclusief de foto op canvas.

Aanmelden kan via deze link.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *