Nationale top bij MTB Ameland 2017

NES – Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers verdedigen in het weekend van 11 en 12 maart de Nationale titels tijdens de MTB Ameland. Het is de achtste keer dat dit fietsevenement op het eiland plaatsvindt.

Thijs Zonneveld

Zaterdag is Ameland het decor van het ZAES Nederlands Kampioenschap Strandrace. De gehele nationale strandracetop staat zaterdagmiddag aan de start op het Jan Roepespad in Hollum. Titelverdediger bij de mannen is Thijs Zonneveld. Hij zal er alles aan doen om zijn titel die hij bij de vorige editie in Noordwijk behaalde, te verdedigen. De winnaars van zilver en brons van vorig jaar, regerend Europees kampioen Jasper Ockeloen, en Roy Beukers, gaan op Ameland samen met 90 andere licentiehouders de strijd aan met Zonneveld.

Bram Imming

Bij de licentiehouders is ook de MTB Ameland winnaar van de afgelopen twee jaar, Bram Imming, van de partij. Hij heeft bewezen dat hij op het uitdagende en selectieve parcours van het Waddeneiland iedereen kan verslaan. De winnaar van de KNWU Strandracecompetitie 2016-2017 en winnaar van de prestigieuze strandrace Egmond-Pier-Egmond 2017, Jordy Buskermolen, lijkt deze winter de man in vorm op het strand. Hij doet zijn best om het rood-wit-blauw aan zijn truienverzameling toe te voegen.

Enerverend

Het belooft komende zaterdag een enerverende wedstrijd te worden. De nummers twee en drie in de eindstand van de strandracecompetitie, Stefan Vreugdenhil en Ronan van Zandbeek en daarnaast nog een aantal nationale toppers, kunnen de wedstrijd spannend gaan maken. Een uitgesproken favoriet is op voorhand dan ook moeilijk aan te wijzen.

Pauliena Rooijakkers

Bij de vrouwen verdedigt drievoudig Nederlands Kampioene Pauliena Rooijakkers haar titel. Ze lijkt ongenaakbaar in het qua deelnemersaantal beperkte veld bij de vrouwen. Gezien haar vele zeges en titels die zij de afgelopen jaren op het strand behaalde, is zij de uitgesproken favoriet voor de titel. Yvonne de Jong, derde in de eindstand van de KNWU competitie en ploeggenote van Rooijakkers, en Céline van Houtum zullen gaan strijden om de andere podiumplaatsen.

Marit Bouwmeester

Bij de vrouwen basisleden start ook zeilster en gouden medaille winnares van Rio de Janeiro Marit Bouwmeester. Zij is graag aanwezig bij de verschillende sportevenementen op Ameland om zichzelf op fysiek gebied uit te dagen en zo sterker te worden in de voorbereiding op haar zeilseizoen. De gezelligheid en de sportbeleving op Ameland samen met haar familie spelen daarbij een belangrijke rol. Ze zal in ieder geval jacht gaan maken op haar vader Jeen Bouwmeester, die drie minuten eerder van start gaat bij de Mannen basisleden.

MTB Ameland 2017

Naast de Strandrace is er op zaterdag de Proloog, een individuele tijdrit van 6 km door de Hollumer duinen. Voor de deelnemers die op beide onderdelen starten wordt er een speciaal combiklassement opgesteld; de ultieme uitdaging op 11 maart. Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn:15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde zo’n 1700 mountainbikers Ameland bezoeken.

⇒ lees hier meer over Sport op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *