Nationale Schelpenteldag 2023 met Natuurcentrum

NES – Het Natuurcentrum doet dit jaar mee aan de Nationale Schelpenteldag. De Schelpenteldag wordt in heel Nederland georganiseerd, waarbij mensen er massaal op uit trekken om langs de Noordzeekust schelpen te gaan tellen en te inventariseren. Zo krijgt men een goed beeld over de hoeveelheid schelpen er per soort in de Nederlandse kustzone leven. 

Het evenement vindt op zaterdag 25 maart om 10:00 uur plaats op het strand bij Paal 17 te Buren, er worden beach flags geplaatst op het strand waardoor de locatie goed te herkennen is. Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid aansluiten bij het schelpentellen. 

Op locatie worden formulieren uitgedeeld waarop de meeste schelpensoorten te herkennen zijn en waarop de soorten geteld kunnen worden. Om 10:00 uur gaat een gedeelte van de groep starten met het tellen, het andere gedeelte gaat met één van onze gidsen op excursie over het strand en door de duinen. Na ongeveer drie kwartier wordt er gewisseld. De geschatte eindtijd is 12:00 uur. Deelname is uiteraard gratis, want hoe meer hulp hoe beter! Help jij ook?

Aanmelden kan via www.amelandermusea.nl!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *