Nationale Molendag 2017 op 13 en 14 mei

HOLLUM – De 45ste Nationale Molendag is dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en malen en het merendeel van deze molens zet de deuren voor open. De molens van Ameland, de Phenix en De Verwachting, nemen deel aan de Molendag. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. 

De molen beleef je pas echt als je binnen bent!

Molens zijn beeldbepalend voor Nederland en de molens van Nes en Holum beeldbepalend voor hun dorp. Deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. 

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd voor de jongste

Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit Molenkleurboekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen mee doen aan een kleurwedstrijd. De mooiste kleurplaat wordt door vereniging De Hollandsche Molen beloond met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Over de Nationale Molendag

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag vind je op www.molens.nl.

lees hier meer over de Molens

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *