RSS
Zoeken

Nationale Molendag 2017 op 13 en 14 mei

Geplaatst op: 15 februari 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - De 45ste Nationale Molendag is dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en malen en het merendeel van deze molens zet de deuren voor open. De molens van Ameland, de Phenix en De Verwachting, nemen deel aan de Molendag. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. 

De molen beleef je pas echt als je binnen bent!
Molens zijn beeldbepalend voor Nederland en de molens van Nes en Holum beeldbepalend voor hun dorp. Deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. 

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd voor de jongste
Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit Molenkleurboekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen mee doen aan een kleurwedstrijd. De mooiste kleurplaat wordt door vereniging De Hollandsche Molen beloond met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Over de Nationale Molendag
De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag vind je op www.molens.nl.

lees hier meer over de Molens

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?