National Geographic op Oerdblinkert

OERD – Op het hoogste duin van Ameland, de Oerdblinkert, is vanmiddag officieel de fotowedstrijd van It Fryske Gea en National Geographic geopend. Op het duin staat het gele kader dat bekend is van National Geographic. Werelderfgoed Waddenzee aanjager Sjon de Haan maakte een foto van een fotograferende directeur Henk de Vries van It Fryske Gea en maakte er een tweet van. Dat was de openingshandeling. Nu kan iedereen een foto maken van het landschap door het gele kader bekeken, met mensen, creatieve invullingen of met het kwelderlandschap, de duinen en de kaap op de achtergrond. Het uitzicht is fenomenaal en het zal van de creatieve en fotogenieke invulling van de fotografen afhangen wie er het best een eigen draai kan geven aan dit werelderfgoed gezien door dit gele kader. De mooiste foto wint en de fotograaf mag dan voor 9 dagen op reis naar Curaçao. Het kader staat vlak bij de Oerdblinkert, die met zijn 24 meter minus 40 centimeter vanwege de bodemdaling, het hoogste punt van het eiland vormt.  Ook vlakbij het National Geographic kader staat de Oerdhut, een schuilhut en trouwlocatie. Tot en met 31 januari 2014 kunnen foto’s van bruidsparen in het gele kader met de natuur als achtergrond meedingen naar de prijs. Een foto maken met een geel kartonnen kadertje mag ook. De kadertjes zijn ondermeer bij de VVV verkrijgbaar.

Naast het Oerd op Ameland zijn nog twee locaties in het werelderfgoed Waddenzee versierd met een geel rechthoek: Den Oever en Nieuwstatenzijl. “Werelderfgoed Waddenzee is nog niet zo’n bekend merk”, zegt Henk de Vries. “Voor een half jaar lang vestigen we er even extra aandacht op.”

Maak een foto en stuur hem via twitter met de hashtag #ngerfgoed, zet hem op de actiepagina van Facebook of laadt de foto via Instagram.

Kijk op www.nationalgeographic.nl/erfgoed

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *