NAM belegt derde informatie avond

Geplaatst op: 04 juni 2009 - Categorie: Alles & Algemeen

NAM-locatie ten noorden van Ameland Foto Johan KrolNAM

ASSEN – De NAM belegt een derde informatieavond voor Ameland. De avond staat in september gepland, laat het bedrijf uit Assen weten. De aardolie maatschappij zegt verder:
“De NAM heeft in mei twee informatieavonden gehouden op Ameland. Hiervoor waren alle bewoners van Ameland uitgenodigd. Belangrijkste onderwerp was het voornemen van de NAM om een aantal nieuwe gasvelden in de Noordzeekustzone onder Ameland en deels onder de Waddenzee in ontwikkeling te brengen. Hoewel de plannen nog pril zijn, gingen medewerkers van de NAM op 18 en 25 mei in gesprek met in totaal zo’n 100 eilanders. Het gaat om drie (mogelijke) gasvelden die vanaf het eiland Ameland worden aangeboord en later in productie worden genomen. Die gasvelden liggen op 3 km diepte vlak bij de Ballumerbocht en in de Noorzeekustzone ten noorden van Buren.

NAM medewerkers schetsten op beide avonden een beeld van de plannen en vertelden over de mogelijke consequenties van de plannen, zoals transportbewegingen, geluid en leidingaanleg. Ook werd met behulp van een 3D-aninmatie een voorstel getoond van de landelijke inpassing van de nieuw aan te leggen winningslocatie bij Buren. Met name over de juiste plaats van de nieuwe locatie werden veel vragen gesteld en uitten bewoners hun zorgen.

De NAM ontving tijdens beide avonden waardevolle suggesties van de Amelanders.
Eerder in mei dit jaar spraken de vertegenwoordigers van de NAM al met gemeentebestuurders van Ameland, milieudeskundigen en wetenschappers over deze voornemens.

In september wordt nog een derde informatieavond voor de bewoners van Ameland gehouden. Naar verwachting zal de NAM in oktober de startnotie MER indienen.”

>>> lees hier het artikel Tegengas

>>> lees hier meer NAM nieuws van eerder deze maand

NAM-locatie in de Hollumer duinen 1963 Foto Johan KrolNAM-locatie op het Oerd sinds 1986 Foto Johan Krol

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?