Bieb in Hollum open

HOLLUM – De dependance in Hollum van de bibliotheek in het VVV kantoor te Nes is open. Een zijvleugel van de pas geopende DIO Drogist de Markthal is ingericht als bibliotheek en postagentschap.
Voor de fris appelgroene muren staan kasten met 1700 banden. Een enkele plank is nog leeg, maar die zal de komende dagen gevuld worden. De bibliotheek zit nog in de beginfase. Alle boeken zijn er nog niet, er zijn te weinig kinderboeken, de computer werkt niet altijd zoals het moet en de klanten moeten wennen aan het systeem. Maar het belangrijkste is dat Hollum dagelijks, behalve zondag, kan lenen.

Els van Loenhout komt met haar stapel boeken. Ze levert in en ze zoekt nieuwe uit. Het systeem is erop ingesteld dat de boekenlener helemaal zelfstandig het leesvoer kan laten registreren voor inleveren en ophalen. Daar hoeft geen bibliothecaris aan te pas te komen. Deze eerste week moet de computer nog aan die zelfwerkzaamheid wennen. Af en toe loopt hij vast.
De medewerkers van de VVV die de bibliotheektaken uitvoeren hebben afgelopen maanden enkele dagen cursus gehad en reisden naar de bibliotheek in Dokkum voor een werkbezoek. In dit najaar krijgen ze nog een pittige cursus.

Elke werkdag is de kleine bieb en het postagentschap open van 9.00 tot 12.00 uur. Voor schoolgaande kinderen is dat niet een geschikte tijd. Zij kunnen alleen op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur boeken uitzoeken. Het dorp roept daarom nu al om verruiming van de openingstijden.

>>>lees hier hoe het begon: ‘Amelanders willen een vaste bibliotheek’ september 2005

© Persbureau Ameland  2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *