Nacht van de Nacht op Ameland

HOLLUM – Zaterdag 24 oktober is de Nacht van de Nacht. Ameland doet voor de derde maal mee. Het Natuurcentrum Ameland heeft in de Nacht van de Nacht een Glow in the dark strandtocht op het programma staan.
Het donker kan heel mooi zijn, zegt het Natuurcentrum, en daarom organiseert het deze bijzondere avondtocht over het strand. De start is bij de strandovergang Hollum en de tocht duurt ongeveer twee uur. Na afloop is er bij een kampvuur een beker chocolademelk voor alle deelnemers.
Kosten voor deelname zijn 4,50 euro voor volwassenen en 3,00 euro voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.
Het Natuurcentrum wil graag van te voren weten op hoeveel mensen het kan rekenen. Opgeven kan bij het natuurcentrum en bij VVV Ameland.

Ameland is donker, maar niet de donkerste plek van Nederland. Dat is buureiland Schiermonnikoog. ’t Hoge Land in Groningen staat op nummer twee en de Friese Waddenkust op de derde plaats. Dit blijkt uit onderzoek van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.
Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties organiseren de landelijke Nacht van de Nacht voor de vijfde maal. Ze willen de aandacht vestigen op de schoonheid en de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting. Een donkerder Nederland is goed voor trekvogels, nachtdieren en mensen.

>>>de aankondiging over de Nacht van de Nacht is te lezen op de Links-pagina onder de A van Activiteiten Musea

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *