Nacht van de Nacht en Save the Date

NES – Op zaterdag 27 oktober 2018 vindt De Nacht van de Nacht plaats – het landelijke initiatief van natuur- en milieufederaties om het licht uit te doen en aandacht te vragen voor lichtvervuiling. Gemeente Ameland doet hieraan mee, maar gaat nog een stap verder door niet alleen het licht uit te doen, maar dit op een slimme manier te doen. De verlichting wordt namelijk tot een zeer laag niveau gedimd, zodat er zo min mogelijk lichtvervuiling is.

Deze dag stelt de gemeente het nieuwe slimme openbare Philips verlichtingssysteem officieel in werking. De slimme verlichting in de openbare ruimte, op het strand, in de duinen en in de natuur past bij de Nacht van de Nacht. Door het dimmen van lichtvervuiling is de sterrenhemel op Ameland mooi te zien.

De Nacht van de Nacht is op zaterdag 27 oktober 2018.

De officiële ingebruikneming van het slimme verlichtingssysteem is met medewerking van Ellen Bruins Slot (wethouder Ameland), Thomas Leenders (Manager Government Affairs bij Signify Benelux & Europe) en Maurits Groen (duurzaam ondernemer en ambassadeur van De Nacht van de Nacht) in De Piraat bij Nes, om 19:00 uur.

lees hier meer over de Nacht van de Nacht

lees hier meer over Duurzaam Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *