Nacht van de Nacht 2021

HOLLUM – Het Waddengebied staat bekend om haar volle duisternis; er is betrekkelijk weinig lichtvervuiling in de avond. Dat is ontzettend waardevol, en tijdens de Nacht van de Nacht staan we daar bij stil. Op zaterdag 30 oktober 2021 vindt die jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats. Om aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder en ook om de schoonheid van de nacht te benadrukken organiseren De Natuur- en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Ook worden er deze avond door heel Nederland activiteiten georganiseerd, zo ook een wandelroute door het bos, duinen en het strand van Nes en een wandeltocht in de buurt van de vuurtoren in Hollum.

Wandeltocht Nacht van de Nacht

Zaterdag 30 oktober is er een anderhalf uur durende 'duistere' tocht door bos, duinen en over het strand. Er is een tocht in Hollum en een in Nes.

In Nes kan na de tocht de uitzichttoren van het Natuurcentrum worden beklommen, in Hollum hoort een beklimming van de vuurtoren bij deze Nacht van de Nacht tocht..

Als afsluiter wordt een consumptie verzorgd.

  • Startpunt Nes: Natuurcentrum Ameland, Strandweg 38 te Nes
  • Startpunt Hollum: Vuurtoren, Oranjeweg 57 te Hollum
  • Kosten: €7.50 per persoon.
  • Start 19.00 uur

Aanmelden via de website van Amelander Musea.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *