Na storm komt barnsteen

BUREN – Waar ze het precies gevonden hebben zeggen de Huizingaatjes niet, maar de jongens Marthijn en Marnix hebben de handen vol van het kostbare barnsteen.

Het wil na een storm nog wel eens loswoelen uit de lagen waarin het verstopt zit en dan komt het voor dat het door de golven naar een strand wordt gevoerd. Dat kan het strand van het Deense eiland Rømø zijn of van het Duitse eiland Sylt, maar meer dan eens weet het fossiele hars de weg naar het Amelander strand te vinden. Henk Huizinga ging er vandaag met zijn zoontjes Mathijn en Marnix op uit en de jongens kwamen met grote en kleine stukken barnsteen thuis.

In het AmelandinZicht Magazine dat nu in de winkels ligt staat alles over barnsteen, met foto's van de organische halfedelstenen die op Ameland zijn gevonden.

lees hier over meer over Barnsteen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *