Na 45 jaar: Zeehondencrèche wordt Zeehondencentrum

PIETERBUREN – Deze zomer bestaat de Zeehondencrèche in Pieterburen 45 jaar en dat is iets waar Pieterburen graag even bij wil stilstaan. In die jaren is veel gebeurd; van de allereerste opvang van een zeehond in een teiltje tot een ziekenhuis waar jaarlijks honderden zeehonden worden opgevangen.

Inmiddels is het crèche in Pieterburen uitgegroeid tot een internationaal kennis-, opleidings- en belevingscentrum voor iedereen die geïnteresseerd is in zeehonden en zamelt de organisatie visnetten en plastic in voor een schone zee. Eigenlijk past het woord crèche hier niet meer goed bij. Daarom is besloten tot een kleine naamswijziging; vanaf 1 juli 2016 wordt het officieel Zeehondencentrum Pieterburen.

De liefde voor de zeehond en zijn leefomgeving; het Werelderfgoed Waddenzee zit diep verweven in de geschiedenis en in Pieterburen. De zeehond heeft in Pieterburen altijd centraal gestaan. Daarom is het centrum blij met de nieuwe naam: Zeehondencentrum Pieterburen!

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *