Museumweek 2017

LEEUWARDEN – Afgelopen maandag is de Nationale Museumweek van start gegaan. Musea in Fryslân focussen zich tijdens de Museumweek vooral op het weekend van 8 en 9 april! Er worden weer volop activiteiten georganiseerd in ruim 35 deelnemende musea. Veel musea zijn open tegen een gereduceerd tarief, een aantal slechts voor € 1,-. Kijk voor alle deelnemende musea en entreeprijzen op www.museum.frl. Amelander musea doen mee.

Voorbeelden Friese musea:

Fietstocht bij Dekemastate Jelsum

Zaterdag 8 en zondag 9 april kunnen bezoekers om 14.00 uur meedoen aan een fietstocht met uitleg over de geschiedenis van de omgeving. Dhr. Tom Sandijck zal deze tocht begeleiden en historische uitleg geven. Ook kan er met een stinzenplantenzoekkaart stinzenflora worden bekeken.

Kazemattenmuseum

Op 8 en 9 april zijn zowel het Kazemattenmuseum als het Informatiecentrum Afsluitdijk open van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn verschillende activiteiten voor het publiek. Vanuit het kazemattenmuseum kan het publiek een rondvaart maken met de klassieke reddingsboot “De Zeemanspot”. Met een originele jeep wordt het publiek naar de boot gependeld. Het hele weekend is er vers gerookte vis verkrijgbaar en op zondag is er soldatenvoedsel! In het informatiecentrum kunnen bezoekers de vismigratierivier beleven met een VR-bril.

Oud Hollandsche spellen bij Museum Oold Ark in Makkinga

Zaterdag 8 april is Museum Oold Ark samen met korenmolen De Weyert gratis geopend van 09.30 – 16.00 uur! Kom oude gereedschappen van 1850 – 1950 bekijken in de verschillende werkplekken of speel Oud Hollandse spellen.

Bezoek gratis het Pier Pander Museum

Ter gelegenheid van de Nationale Museumweek is het Pier Pander Museum gratis te bezoeken tussen 13:00 en 17:00 uur. In de Prinsentuin, het prachtige stadspark aan de rand van de binnenstad van Leeuwarden, bevindt zich het museum gewijd aan de Friese beeldhouwer Pier Pander (1864-1919).

Kijk voor het volledige overzicht op www.museum.frl. Het belooft net als vorige jaren een gezellige boel te worden!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *