Museumfederatie Fryslân gaat verhuizen

LEEUWARDEN – Vanaf augustus 2016 vestigt Museumfederatie Fryslân zich in het voormalig woonhuis en kantoor van architect Piet de Vries aan de Druifstreek 63 in Leeuwarden.

Na twaalf jaar met veel plezier te hebben gewerkt in het kantoor aan de Turfmarkt gaat Museumfederatie Fryslân per augustus verhuizen naar de Druifstreek.

Het pand aan de Druifstreek wordt beheerd door de Stichting Piet de Vries die graag een culturele bestemming zou willen geven aan het pand.

De stichting is dan ook zeer verheugd dat zij met de betrekking van Museumfederatie Fryslân de juiste partner hebben gevonden.

“De Museumfederatie is uit zijn jas gegroeid. Dit goed draaiende team verdient de ruimte die bij ons past. Die ruimte hebben we in het pand van Stichting Piet de Vries gevonden! Een stap vooruit voor onze organisatie op een prachtige plek met monumentale uitstraling” aldus Mirjam Pragt.

Piet de Vries heeft het pand aan de Druifstreek (1932) een aantal kenmerkende eigenschappen gegeven zoals de uiterst verfijnde wijze van horizontale en verticale elementen die elkaar in evenwicht houden.

Daarnaast paste De Vries in dit pand voor het eerst stalen ramen toe en koos hij, op verzoek van de schoonheidscommissie, voor de gevel een rode metselsteen in plaats van geel, zoals blijkt uit oorspronkelijke bouwtekeningen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *