RSS
Zoeken

Museum in school

Geplaatst op: 08 november 2018 - Categorie: School & Vereniging

HOLLUM - De Koningin Wilhelminaschool aan de Yme Dunenweg in Hollum is vandaag een museum. En dan niet één museum, maar wel vier musea in één klap. In de school is Nobels Museum te zien, het Maritiem Museum, het Natuurcentrum en Museum Sorgdrager. De kinderen hebben oude spelletjes verzameld, knikkers bij de naam genoemd, stellen tiepelstokken ten toon en de smid heeft speciaal voor deze gelegenheid een ouderwetse hoepel met het stokje gesmeed. De kinderen, en ook hun ouders, kunnen in een ouderwetse schoolbank gaan zitten en een foto laten maken. Ook zijn er spelletjes te doen. Elke klas of duoklas heeft een eigen museum onder handen genomen. Ze zijn er wezen kijken, kregen er lessen over en maakten objecten voor de tentoonstelling. 

Fraai zijn de vuurtorens met een echt lichtje, bijzonder zijn de scheepjes in een fles. De diorama's die de kinderen knipten, kleurden en plakten zijn om te zoenen. 
In het lokaal waar de kinderen het Natuurcentrum als thema hadden, hangt een heus skelet van een potvis aan het plafond. Volledig uit papier en eierkartons gemaakt, maar nauwelijks van echt te onderscheiden. In het lokaal staat een bak met platvissen. Hun camouflagekleuren zijn door de kinderen fantastisch nagemaakt. Niet ver daar vandaan staat een enorme mierenhoop, middenin de klas. Je weet haast niet waar je het eerst moet kijken, zoveel is er te zien. 

De afdeling van Museum Sorgdrager is al even geweldig, met een grote Hidde Dirks Kat, ijsberen en diorama's die het verhaal van de walvisvaart van Kat en de overwintering bij de Eskimo's vertellen. In het midden van dit lokaal staat een heus 18e eeuws dorp, met commandeurswoningen en op een meter afstand liggen allemaal gevels op een lange tafel, met de kenmerken van een commandeursgevel erbij geschreven. De kinderen hebben het allemaal geleerd in hun lessen over Hidde Dirks Kat en de walvisvaart.

Er zijn nog veel meer kunstige objecten en vertoningen te zien. De school maakte zelfs een soort filmzaal. 
Het museum in de school is op 8 november tot 19:00 uur te bezoeken.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?