Motie over vertraging veerboot

DEN HAAG – VVD-Kamerlid Aukje de Vries uit Leeuwarden heeft een motie ingediend in de Tweede Kamer over de vertraging van de veerboot tussen Holwerd en Ameland. De Vries was op 6 maart nog op Ameland om met VVD-wethouder Linda van der Deen en VVD-fractievoorzitter André Tuil te spreken over de veerdienstvertragingen en over de ouderenzorg op het eiland.

De boot van Holwerd naar Nes heeft regelmatig, circa 56% van het totaal aantal afvaarten, vertraging, stelt De Vries in haar motie, vooral bij laag water. Er is al jaren gesteggel over deze problematiek, gaat de motie verder, maar dit heeft tot nu toe niet geleid tot een oplossing. Het Kamerlid wil dat er voor 1 mei 2015 een analyse van de problemen, oorzaken en mogelijke oplossingen komt.

Ze verzoekt de regering tevens daarbij ook te kijken naar de vaargeul en naar afspraken die zijn vastgelegd in de concessie, het baggercontract en naar de internationale standaarden.

De Vries verzoekt de regering om de gemeente Ameland en Wagenborg Passagiersdiensten te betrekken bij het onderzoek.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *