Mooi Muzikaal Bootwateren weer

HOLLUM – Vroeg in de ochtend leek het nog nergens naar, maar met het tevoorschijn halen van de eerste toeters, verdwenen de regenwolken en verscheen het zonnetje. Die zou de hele dag niet meer wijken, tot verhoging van de feestelijke sfeer in Hollum.

De Fluutjes uit Bussum, De Hannemanne uit Volkel en de Bats mar Deur uit Elst lieten zich van hun beste kant horen. De Sjokkers uit Goes, de Pleardöpkes uit Geesteren en de Hollumer Gromkes uit Hollum bliezen minstens zo goed als de Vechtboerties, de Zosjaaltjes en de Zotte Zwanen. Het was een komen en gaan op de podia in het dorp. De kleurrijkste feestkapel uit Eindhoven was er en het Viswijvenkoor Dulle Griet. Die laatste had een zware dobber. Onversterkt moesten ze opboksen tegen het Ainrommer Shantykoor en dat viel nog lang niet mee. Het koor, van het kaliber Wanhoop Niet, heeft een mooi repertoire met een mooie show en prachtige klederdrachten met een dikke knipoog naar authentiek Staphorster en Spakenburger rokken.

Het niet zingende of blazende, maar wel rokende hoogtepunt van de dag was ook weer aanwezig: de palingkraam. Een pond paling, tot de ellebogen toe vet en voor een jaar genoeg aal gepeuzeld. Op naar Muzikaal Bootwateren 2013. 

Zaterdag 15 juni 2013.

>>> lees hier over Muzikaal Bootwateren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *