Engeland wint – Nederland derde

NES – Op 16 en 17 juni is de eerste ronde van het Europees Kampioenschap 2012 gehouden op Ameland. De sterkste 12 landen, inclusief Nederland, traden dit weekend aan. Het vervolg is op 30 juni – 1 juli in Moskou. Doel: Europese titel. Die titel is nu in handen van Engeland en de sevens van dat landenteam deed het ook op Ameland niet slecht. Engeland won in de finale van Spanje. Nederland won de halve finale van Frankrijk.

De resultaten van beide toernooien samen zullen de Europees Kampioen Sevens aanwijzen. Het toernooi in Moskou geldt tevens als kwalificatietoernooi voor het WK 2013 in Rusland.

Nederland zal op het toernooi in Moskou (2e ronde EK) in de Top 5 of 6 moeten komen om zich te kwalificeren voor het WK Rugby Sevens in 2013 in Rusland. Afhankelijk van de prestaties van gastland Rusland gaan de eerste 5 of 6 naar het Wereldkampioenschap. Dit zou een mooie stap zijn naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Sevens rugby is dan voor de eerste keer olympische sport.

Inge Visser, geboren getogen op Ameland, speelt in het Nederlandse Sevens Team.

>>> lees hier over Sportief Ameland

>>> bekijk hier de finale wedstrijd tussen Engeland en Spanje

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *